Omväxlande väder !

Ena dagen så är det kallt med flera minusgrader, ja nästan 15-16 minusgrader har det varit och så nästa dag är det plusgrader. Det kan väl bestämma sig någongång, vädret alltså. Lite snö på marken är det, inte mycket någon centimeter kanske.

I måndags lade jag ett spår till Wilma som vi gick på tisdagen, ett spår utan att dra klöven, den norska modellen. Jag hade min spårläggar-käpp men eftersom det var flera minusgrader i backen så frös det så att det inte ville komma ut blod så jag fick ta till flaskan det sista och droppa på marken.
Det gick bra, inga problem att hitta spåret. Hon skrapade lite försiktig på marken på en del ställen för att vara säker på att det var lite blod där. Det hade kommit lite, lite snö men det var mest frost på backen. Wilma tog sig an klöven direkt och började gnaga på den. Om det nu inte blir mer snö ska jag lägga ett till i morgon måndag för att gå på det på tisdag förmiddag tänkte jag 🙂

På tisdagskvällen hade vi avslutning i vår rallybanekurs på Skaraborgs hundarena för Carolina Flyckt. Vi fick gå en slalombana med fokus på föraren med störningar som kattmat, godis, rådjursklöv, bollar, pipleksaker och massa konstiga ljud.
Så nu blir det till börja träna på de alldeles nya momenten i avancerad och de övriga i klassen och mer högerhandling, den sitter inte riktigt ännu och likaså vändningarna på båda sidor, framför och bakom. Planen att starta i avancerad klass blir nog sen vår, i början på sommaren. Den nya valpen kommer nog stjäla mycket tid, den ska ha sitt också, så det blir full rulle framöver.

På onsdagen var vi iväg till Torsby för att titta på valpar hos Kennel Kristaras. För vi planerar för ny Springer spaniel. En tik har vi tingat och om allt går som det ska så flyttar hon hem till oss den 22 jan. Så Elsa och Wilma ska få en liten syster 🙂 Det ska bli jättespännade. Mer om det kommer snart 🙂

En promenad i det fina vädret på torsdagen blev det också, flera minusgrade var det så Elsa och Wilma vi ha på sig sina täcken.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s