Sol, underbara sol !!!

Åh vad härligt att äntligen solen skiner. Det har mest varit grått och disigt den senaste tiden så den är så välkommen så och man blir så glad och pigg. Man anar att våren är kanske på G, det finns små antydningar till snödroppar i trädgården. Fast det är bara några plusgrader ute så värmer solen så skönt. Det blev tidig morgon idag, strax efter kl 07 gick vi upp och då hade Jojjo sovit hela natten, vi gick och lade oss strax före kl 23. Det brukar annars bli så att det är jag som måste gå på toa och då kan jag lika gärna ta ut henne också men ska nu testa om jag kan smyga ut till toan utan att hon vaknar.

Det är lite morgonbestyr med både hundar som ska ut och göra morgontoalett och sedan ha mat, katter som ska ha mat. Så ska man tända i pannan om det är kallt inne och så hoppas man att man får äta frukosten i lugn och ro och läsa tidningen.
Jojjo är i farten från och med hon öppnar ögonen. Antingen så är det Elsa som hon håller på med eller så leker hon själv med något. Och maten har hon koll på, hon sitter och väntar på att den ska serveras och helst så fort som möjligt. Jag använder visselpipa för att tala om att det är mat och att hon ska komma, det är en väldigt bra grund till inkallningen sedan. Ja, aptiten är det inget fel på, här lämnas inget kvar.

Det torkas kiss flera gånger om dagen, ibland är hon jätteduktig och visar att hon vill gå ut eller så sätter hon bara ner rumpan där hon är. Särskilt om hon håller på och busar med Elsa då är det svårt att kontrollera blåsan.

Ensamhetsträningen går bra, hon har varit själv som längst en timme då jag var ute och gick med Elsa och Wilma. Och idag fick hon lite godis utslängt under bänken där jag serverar hennes mat så hon inte ser att jag går ut. Jag brukar titta in genom köksfönstret när jag kommer tillbaka och jag ser att hon ligger i bädden och sover.
Hon växer så det knakar och det syns verkligen, hon har växt både på längden och höjden och väger nu lite över 7 kilo.

Vi har börjat med lite träning som sitt, ligg och stanna kvar. Även lite kontaktövningar. Det här med ligg har hon verkligen fattat, det är hakan i backen bokstavligen 🙂  🙂

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s