Mer miljöträning för Jojjo !

Idag har vi promenerat upp till vår lilla skog, en liten lagom sväng för henne att gå där hon springa som hon vill och lukta och titta på allt i skogen. Jag har med visselpipan och lite godis ifall hon skulle dra iväg. Ibland går det väldigt fort hem så då brukar jag vissla på henne, hon stannar med en gång och sedan hon kommer som ett skott. Annars lyssnar hon bra på mig när jag ropar hennes namn.


Jag har börjat ge henne torrfoder nu med lite vatten i för hon har kommit på att det är godare med torrt, för Elsa och Wilma äter ju det, säger hon och jag vill också ha det.
Och hon har blivit bättre på att säga till när hon vill gå ut och kissa så det börjar att ta sig och hon börjar komma in mer i vardagen. Visst händer ibland att hon inte hinner eller säger till men det går bättre och bättre för varje dag. Jag ska snart börja jobba och börjar med en enkelnatt nästa fredag och då är ju Stig hemma på lördagmorgonen när jag kommer hem.

Vi var även en sväng till Trollhättan i går och då passade vi på att gå runt i koppel medan husse var inne och tvättade bilen. Det var lite otäckt med alla ljud från bilar från Stallbackabron men det gick bra ändå och hon kunde gå och kissa på gräsmattan.

Det är inte lätt att sitta still  🙂

Vi var till kompisen Annie och hennes västgötaspetsar Stina, Ebba och Rosy och hälsade på en snabb sväng. Det var första gången som Jojjo träffade andra hundar och det gick jättebra. Annie tog ut en i taget så de fick bekanta sig med varann först i hennes trädgård. Det kommer att bli fler besök där för Annie brukar hjälpa mig med att vara hundvakt ibland.

Vi har även tränat på att stå på trimbordet en stund med trimern igång så hon får känna på den, har även lyckats trimma öronen lite men det svårt att vara still med huvudet för hon ska titta på så mycket  🙂

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s