Veterinärbesök !!

Vår på gång kanske, ser så ut. Lördagen bjöd på ett underbart väder och riktiga vårtemperaturer. Nu snöeländet bort i alla fall så himla skönt. Välkommen vår, säger jag.

Måndags förmiddag fick jag beställa tid hos veterinären för jag misstänkte att Jojjo dragit på sig en urinvägsinfektion. Mycket kissandet på kvällen och på natten kunde hon inte hålla sig utan kissade 3 ggr i sovrummet med några timmars mellanrum, hon som brukar sova hela natten annars. Och på morgonen skvätte hon väldigt, satte sig flera gånger och så kom det bara en liten skvätt och jag såg att det vara lite blodigt i också. Jag lyckades få ett urinprov som jag tänkte ta med mig så veterinären så hon kunde kolla det. Vi fick en tid på eftermiddagen. Hon hade ingen feber och var väldigt pigg och glad. Provet visade på bakterier, röda och vita blodkroppar och protein. Inga kristaller och det var ju skönt. Så hon blev insatt på Vetrimoxin i 7 dgr och nu hoppas jag att det vänder med rumsrenheten också för hon tycker det är väldigt bekvämt att bara sätta ner rumpan varsomhelst tydligen. Ibland är hon jätteduktig att säga till och lätt att se men ibland…..

Det börjar bli dags att lägga och träna blodspår nu när snön är borta så Wilma fick gå ett blodspår på förmiddagen igår. Jag hade lagt det på söndagskvällen, så Jojjo fick  testa det, de första 50 m och med klöv i slutet och det var första gången. Lite läskigt tyckte hon att det var men hon földe spåret men jag hade nog blodat för glest tror jag. Hjortklöven var ju jätteläskig tyckte hon, hon morrade och skällde på den men till slut så vågade hon ta den i munnen och sen var det järnet hem. Det ska bli fint väder i helgen så jag ska lägga ett nytt spår till henne.

image

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s