Valpkurs, viltspår och rallyträning !!

Vi har haft ett par  underbara dagar med sol och värme. Jag har krattat och pysslat i trädgården och hundarna har varit ute hela tiden. Wilma och Jojjo har busat som bara den. Elsa tycker Jojjo är jobbig att leka med ibland och säger till ordentlig numera och då går Wilma in och och tar över leken, på något sätt så känner hon att Elsa inte vill längre. Det märks mer och mer på Elsa att hon blivit gammal men är annars väldigt pigg. Hon hänger med fortfarande på promenaden men får gå i sin takt.
Vi har gått korta promenader upp till vår lilla skog. Jojjo har härjat och sprungit, hoppat över diken så en annan har haft hjärtat i halsgropen. I den lilla kroppen finns det mycket energi och mycket bus och det är fullt ös nästan jämt.

Jojjo och jag har börjat en valpkurs som är på 5 ggr. Inga krav utan bara socialträning, träffa andra hundar, lite koppelträning, inkallning osv. Vi får väl gå någon grundkurs framöver så vi får lite hjälp och pepping eller så får jag träna henne hemma själv. Jag kommer att träna jaktlydnad med henne är det tänkt och gå en apporteringskurs till hösten. Rallylydnad är det också tänkt att vi ska gå.

I söndags hade vi lite rallyträning i vår grupp hemma hos Solveig. Fint väder var det och det blev mest prat och tjöt, men lite träning blev det allt. Wilma tyckte det var jättekul att få komma ut och träffa alla det andra hundarna. Jojjo var också med och för hennel del är det mest socialträning men lite koppelträning fick vi till.

Jag har börjat träna blodspår med Jojjo och i måndagskväll fick hon gå ett litet spår på ca 200 meter och som hade legat 3 tim. Det var inga problem för henne och hon hittade klöven som var en hjortklöv och den fick hon bära hem själv eller rättare sagt det var järnet hem och sedan sprang hon flera varv runt huset innan jag fick stopp på henne. Så nästa gång blir det ett längre spår och jag kommer att lägga oblodade vinklar, återgångar framöver så hon få träna på det. Ett anlagsprov får hon gå först när hon är 9 mån och det blir i augusti.

 

Hej hopp 🙂

 

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s