Vad då vår …..????

Man kan börja undra om istiden är väg tillbaka för vädret är ju helt upp och ner. Vi är snart inne i maj och värmen saknas, det är kallt och det är inte roligt att vara ute för man går bara omkring och fryser.

Påsken bjöd heller inte på något bra väder, det var kallt och blåsigt men uppehåll i allafall och solen visade sig.

IMG_1119
Igår snöade och regnade tidvis och så plötsligt så skiner solen. Vi var ute en liten stund för en tur upp till lilla skogen och då började det snöa och hundarna blev jätteblöta.

Jag har börjat att gå en liten tur med Jojjo för att koppelträna henne och det är inte lätt, hon drar väldigt och hon är stark och ska fram fort fort. Man får vara envis och stanna till så fort hon börjar dra, då stannar hon och går tillbaka till min sida eller bakom mig och så går vi igen….samma visa igen. Det sker ju inte på eftermiddag precis att gå fint i koppel utan det kommer ta ett tag. Så när hon kan börja följa med på promenaderna sedan så kommer hon få ha sele på sig för man orkar inte att hålla henne när hon drar hela tiden.
Hon har vuxit en del och väger nu 15 kg och är 5½ mån drygt. Man kan nog säga att hon är rumsren, hon säger till jättebra och ibland så önskar man att hon har en hundlucka där hon kan gå ut och in som hon ville. Hon säger även till när hon vill in om man inte dörren är öppen. Hon sitter gärna ute och spanar, det gruffas, morras och skälls på ljud och konstiga saker, ja hon är jätterolig 🙂 mysig och go liten dam. Men hon är sjövild ute i skogen far fram som en tornado och jag har hjärtat i halsgropen ibland. Hon lyssnar bra inkallning och på pipa.

Jag spårtränar för fullt med både Jojjo och Wilma och jag försöker gå ett spår i veckan med båda. Wilma har jag anmält till ”Springernatta” den 1-2 juli lör och söndag.
Jojjo har blivit jätteduktig och tycker detta är jättekul. Jag har ökat spårlängden lite grann och liggtiden varierar mellan 2-4 timmar.

Nu stundar valborg till helgen och man hoppas ju på sol men…….

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s