Sköna maj välkommen….

Valborgsmässoafton och jag startade dagen tidigt. Ingen sovmorgon här inte när man har valp. Det är egentligen tant Elsa som vill gå upp tidigt, hon börjar hon vifta på rumpen ”dunk”, ”dunk” i sängen och tittar på mig och undrar; hörrdu matte, ska vi inte gå upp snart, jag är hungrig. Och direkt så hänger Jojjo på och sen är det kört och det är likabra att gå upp. Och härligt väder var det att vakna upp till, sol och en blå himmel, härligt, härligt.
Det blev städning i sovrummet tidig förmiddag, sedan trimmade jag Wilmas öron, tog lite på Jojjo’s öron också när jag ändå var i gång. Sedan fick Wilma gå det spår som jag lade igår. Gick väl Ok men hon hade det lite struligt på en del ställen där spåret korsade ett annat spår, de som Jojjo gick igår. Det ställde till det mer än jag trodde, tänkte att jag skulle göra det lite klurigt för Wilma. Men till slut så hittade hon det spåret som hon skulle gå. Det var 657m långt och liggtid 18 tim och hon gick det på 19 min.

Jojjo gick sitt spår igår och det var 546 m långt och liggtiden var på 3 tim 29 min. Hon gick det på 11 min. Det var nästan racer i skogen, hon visste precis vad det var som gällde. Hon jobbade som bara den med näsan när hon fick ett tappt men ger sig inte förrän hon hittar spåret igen och sen så var det raka vägen till klöven 🙂

Ojoj vad hon slet och jobbade för att få tag i klöven ,

Det var avslutningslutning på valp/vardagslydnadskursen var det i onsdags: Det bjöds på fika och vi fick ett litet diplom. Vi fick gå ett litet ”lydnadsprov” också, utan godis i handen för visa vad vi lärt oss.  Det gick jättebra och Jojjo fick beröm för att hon är så följsam 🙂
Nästa kurs som jag har tänkt gå med Jojjo och är anmäld till är en Jaktapporteringskurs i aug. En helgkurs med Elsa Blomster och Lena Gunnarsson med Din hunskola.

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s