Debut på utställning

Igår var vi på SSRK:s utställning, Gustavsberg Uddevalla där JoJo skulle debutera i juniorklass. Det var 2 andra tikar anmälda. JoJo skötte sig jättefint men det var lite nervöst för matte som fipplade lite med kopplet så att hon höll på att sticka därifrån men fick tag i henne som tur var. Hon sprang jättefint och stod still när domaren kände på henne. Vi fick Excellent och blev 2:a, supernöjd 🙂 mer än jag förväntat mig. Jättekul.
Hon var så redig, snäll, inget gnäll eller så, tittade på de andra hundarna som sprang runt i ringen. Kunde verkligen koppla av. När vi gick runt och stannade för att prata med lite folk som jag kände så lade hon sig ner vid mina fötter.
Detta gav ju mersmak så det blir några fler utsällningar hade jag tänkt mig men ingen är planerad ännu.

Förra helgen för vi på kurs, en 2 dagars jaktapporteringskurs för Elsa Blomster & Lena Gunnarsson, Klickerförlagets Apportering till varadag och fest på DinHundskola, Bokenäs. Lena Gunnarsson var vår kursledare och vi var 6 st i gruppen. Blandade åldrar men JoJo var inte yngst. En valp var 4 mån och jag var den enda som hade spaniel. Det var retriever och en dalmatimer. Ålder på oss kursdeltagare var mogen ålder, 50+. En var runt 25 år, hon var yngst. Lite kul att inte vara äldst bland yngre 🙂
Kursen var mycket bra och jag fick många redskap att gå vidare med JoJo i jaktträningen. Bl.a avlämningar och stadga. Vi fick träna på handtarget, omvänt lockande och hur man börjar med linjetag, närsök, stoppsignal. Ja det var mycket att ta in och jag var ganska trött på söndagseftermiddagen och det var nog JoJo också. Men vi kommer att skynda långsamt med detta för i första hand kommer vi att träna så vi får en bra grundlydnad.

image
Så här såg det oftast ut, JoJo under stolen.

Idag börjar nästa kurs, en unghundskurs i Alingsås, hundplaysets inomhusshall. Det kommer att bli träning bl.a på kontakt, inkallning, koppelgående, hälsa fint, stadga och passivitet. Fokuset kommer att ligga på att lära hunden från att gå från aktivitet till passivitet. Det ska bli mycket spännande 🙂

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s