Hoppsan – redan oktober !

Det har gått några dagar in i oktober, fasen vad det går fort. Löven börjar bli gula, röda och ramlar av och nu har den första frostnatten varit. Det har varit lite kallt och blåsigt men idag ett strålande väder med blygsamma 7-8 grader varmt ute. En liten promenad på ca 3,5 km med alla tre nu på förmiddagen, en lagom liten runda så Elsa kan följa med. JoJo har nästan alltid med bollen med och jag kastar den ut den på fältet så hon kan springa och leta efter den, en bra aktivitet för huvudet.

img_0398Vi har avslutat unghundskursen, den var bra och man fick med sig mycket tips på aktivering, koppelträning m.m. JoJo fick social träning och hon var mycket lugn när vi satt stilla men så fort när vi närmade oss de andra hundarna så skulle hon bara fram och hälsa, hon är mycket stark i kopplet. Inga andra kurser är planerade så vi får träna hemma i trädgården.
Jag lade ett blodspår för JoJo den 28 sept. som blev över 600 m och liggtiden 16½ timme. Hon gick det 16 min, lugnt och sansat. Jobbade väldigt med näsan, det hördes tydligt. Så det är kanske dags att gå anlaget snart, har funderat på att gå det i slutet av oktober. Har inte bestämt vart vi ska åka ännu, det finns några domare att välja på.

I morgon ska vi åka på inofficiell utställning, det är Ras och avelsföreningen för Cane Corso som är värd och det är i ett ridhus, Sämsholm, Herrljunga. JoJo är den enda springer spanieln och domare är Maria Weinehall.
Jag har trimmat till JoJo lite grann, det var inte så mycket att klippa, mest var det öronen och så tassarna och så blir det ett bad i kväll.
Nästa utställning som jag tänkt åka på är NÄKK inoff. Vårgårda Tångahallen den 30 dec och My Dog har jag också planer på att anmäla till.

Wilma har jag anmält till en fortsättningskurs i Nose Work som börjar den 16 okt så hon får något att göra och får lite egentid med matte. Rallylydnadsträningen har det varit lite dåligt med, hon har varit skendräktig och väldigt tråkig, bäddade ner sig i kuddar och täcken, skulle ligga nära, helst på en, ville knappt följa med på promenader men det är bara att gå ut och gå med henne ändå. Men nu så verkar det som det har gått över.
Elsa ❤ vår gammeltant, hon följer som sagt med på korta promenader, sover för det mesta men är annars pigg för sin ålder.

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s