Riktigt busväder idag !!

Det var ett tag sedan jag skrev här på bloggen men nu är det nog dags att uppdatera lite. Tiden bara går och går och vi är inne i november och snart är det advent. Idag är det ett riktigt busväder med snö, det har kommit ca 5 cm blötsnö kanske mer så idag så får vi nog vänta med promenaden tror jag. Jag gillar annars att gå ut och gå i snöoväder men det är väldigt blöt snö så jag avstår nog så får vi se till eftermiddagen om det blivit bättre.

img_0539-1

Lilla fröken bus JoJo blir 1 år idag och det ska firas senare med ett litet paket och tårta med ljus, precis som jag gör med Elsa och Wilma när de fyller år. Så till kvällsmålet så serveras det något extra gott på maten. Hon väger 19 kg nu och löper för första gången. Hon är en väldigt kelen dam och följer matte i spåren vart jag än går. När vi är ute och går så är det fullt fart, hon är inte stilla i många minuter, så hon motionerar sig väldigt bra själv. Koppelpromenader är ingen höjdare varken för mig eller henne, hon drar som tusan men det börjar gå lite bättre nu.

Jag tränar vidare på långa blodspår med Jojo nu när hon har klarat anlaget och kommer att det lugnt och inte gå något öppenklass spår förrän hon är riktigt säker och har fått mer skottträning så det finns ingen anledning att ha bråttom tycker jag. Annars är hon jätteduktig men har en tendens att gå för fort fram i spåret ibland. Förra måndagen var min sambo med i spåret och vi gjorde ett skottprov innan spårslut och det gick jättebra, inga problem. Han sköt med en 22″a, det smäller inte riktigt så högt, med det är bra början. Hon skulle först till honom men sedan så spårade hon fram till hon klöven.

Med Wilma har jag börjat Nose Work igen för att hon ska få göra något med matte och ha lite egentid mig. Vi har gått en fortsättningskurs Eukalyptus och hon tycker det är kul så på fredag ska vi försöka oss på att gå en clear round.

Hon har kommit i fällning så det ligger som en svart matta på golvet så dammsugaren går 1-2 ggr om dagen. Rallylydanden ligger på is just nu så det tar vi tag i kanske till våren.
Gammeltant Elsa hänger med bra ännu på promenader, tycker om att gå i skogen, pigg för sin ålder, sover mycket och djupt, har också börjat höra dåligt.
Man har lite dåligt samvete att man inte hinner träna Wilma så mycket längre men det är nog mest jag som känner så. Annars så tror jag att hon är ganska nöjd med tillvaron.

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s