Lite Nose work och adventspyssel !

Hej och hå vad tiden går, det lackar mot jul och på söndag är det 1:a advent. Någon snö är inte i sikte för närvarande, lite blöt pudersnö har det legat på backen, det är det enda.

Jag och Wilma gick en clear round nose work eukalyptus med 3 sök i Vara på Djur & Naur förra fredagen den 24 nov. Det var behållarsök, fordonsök och inomhussök. Inomhuset var väldigt svårt för det var så många andra dofter och vi har inte tränat så mycket på störningsdofter men de andra söken gick bra och vi fick en rosett. Mattes duktig tjej !!

 

Jag har anmält Wilma till Julsöket den 22 dec så nu får vi försöka träna lite mer och JoJo är nu anmäld till Nyårsutställningen i Vårgårdaden 30 dec och My Dog den 4 jan.

Jag var och tränade lite lydnad inomhus i dag med både Wilma och JoJo idag. Wilma tyckte det var jättekul att få följa med och JoJo tyckte det också, för hon satt och skällde hela tiden när jag gick med Wilma; att hon minsann tyckte att det var hennes tur hela tiden. JoJo fick träna på inkallning, hopp över hinder, apportering och fritt följ. Vissa saker är lite svårare, att sitta kvar och vänta……så efter 1 timmes träning så slaknade hon lite men tyckte att apportbocken skulle hon minsann ha och snodde den ur väskan.
Med Wilma gick jag i genom lite fritt följ + vändningar, rutan med inkallning, apportering. För omväxlings skull kan man ju träna lite lydnad istället ett tag så tar vi tag i rallyn nästa år förhoppningsvis.

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s