För kallt, brr !!

Det blir inga långa promenader med dogsen när det är så kallt. Fy attan, ska inte klaga men det gör jag, om det inte blåste så i från nord så vore det helt ok med -10 grader. Jag ogillar detta väderläge starkt och vill ha vår nuu. Men väldigt fint väder är det ju med snö och sol men ack så kalla vindar gör att man drar sig för att ut och gå med hundarna. Med -10 grader ute och nordliga vindar på ca 3,4 m/s med köldeffekten blir de ca -17 grader kallt och det biter rejält i kinderna kan man säga. Påpälsad och täcken på alla 3 hundarna blev det liten promenad i går upp till lillskogen där det var lä. Bara så att JoJo fick springa av sig lite och hon gillar snö för det var mycket rullande i snön trots täcket och idag gjorde hon likadant, rullande runt och skubbade sig i snön 🙂

I måndags började jag rallylydnadskursen för nybörjare med JoJo på Aktiv hund, Velanda. Det blir ju lite repetition för mig men för JoJo är det helt nytt. Jag har ju gått i från lydnad till rally med både Elsa och Wilma och det har varit svårt ibland med vissa moment men här börjar jag med rally direkt som kan bli en bra grund till lydnadsträningen.
Vi började med de sk grundträning som; Sitt i olika posititoner, vä sida, framför, u-svängen.
Ligg – i olika pos. – från stå/rörelse och sitt vid sidan.
Stadga – sitt och ligg – gå runt.
Höger ingång
Stå från sitt.
Nästa gång börjar vi med momenten/skyltarna. Det var mycket roligt tyckte JoJo som hela tiden ville ha mer. Hon var rejält trött efteråt att hon inte ens mådde illa på hemvägen, lite krokig väg dit så då fick jag stanna och hiva ut uppspydd mat.

Igår var det dags för den årliga vaccinationen för Elsa och Wilma. Båda ogillar detta att åka till veterinären. Elsa började bli lite stressad men allt gick bra och de fick båda OK stämpel. Elsa är pigg och hänger med ännu på promenader men helst vill hon gå fritt och i skogen. Wilma likaså, slår dövörat till ibland och man kan stå och gapa förgäves hon hör inte alls, kanske har hon börjat höra dåligt hon också, hon blir ju snart 9 år.

Jag får försöka ta mig ut lite nu idag bara för att få lite luft fast det tar emot.

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s