Sköna maj välkomen !

images

Nu äntligen har vintern rasat ut eller, man kan aldrig veta. Det kan faktiskt snöa i maj…det får vi hoppas att det inte gör. I går på valborgsmässoafton var det både åska och regn så det blev att sitta inne och slå sig ner i soffan istället för att åka titta på majbrasa. Är innerligt trött på detta tråkiga väder. Jag har sagt det förr, nu vill jag ha sol och värme och grönska.
Jag har haft lite semester nu de här dagarna, hade hoppas på lite värme och sol men inte då. Det blåste kallt och solen lyste lite med sin frånvaro. Fick inte gjort mycket i trädgården och när man väl gjorde det så tog man i för mycket och ryggen sa plötsligt stopp. Blir man förvånad, nej då, man är inte 25 längre det är bara att inse. Diverse ålderskrämpor gör sig så sakteliga påminda.

Första maj bjuder då inte på något vidare väder, regnskurar och åska har det varit, så det får lite pyssel inne med hundarna istället, som lite klipp/trim av öron på Wilma och tassar. Hon får bli lite av en försökskanin när jag trimmar för att se hur det blir innan jag tar JoJo. De har ju visserligen inte samma typ av päls men vill se färdigt resultat. Wilma har enorm tjock päls medan JoJo’s är lite tunnare men längre på ryggen med lite lockar, svansen ska inte tala om för den är som korkskruv och är lite svår att klippa fin. Hon har lite lagom med päls än så länge.

 

Viltspårkursen har vi gått färdigt nu och vi har anmält oss till ”Springernatta”, men får nog gå ett öppenklass prov innan tror jag eller träna hemma i skogen, men det är bra att om någon annan lagt spåret så hon inte går på mina spår, men hon har spårat bar på kursen i alla fall.

Lite spännande saker händer det framöver, har äntligen fått mod till att anmäla mig och JoJo till en lydnadstävling, startklass och det blir i mitten av maj. Ska bli så spännande och se hur detta går. Vi har tränat som ”sjutton” hemma på gräsmattan men behöver att träna mer på andra platser också. Vi har varit en gång och tränat på brukshundklubben där vi ska tävla.
Utställning blir det i Lidköping den 12 maj och den 3 juni ska hon göra en BHP.

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s