Högtryck !! Sommar !!

Sommaren kom som en käftsmäll, lite tidigt men så underbart ljuvligt. Den bästa årstiden är just nu när alla träd står i skir grön grönska. Det blev också varmt så man får ta tidiga och sena promenader med Wilma och JoJo. Att ta med Elsa går inte, oftast så vill hon inte, det går väldigt sakta så man får vända om och gå hem igen. Så hon får gå i trädgården och lunka. Ibland går vi ut på gärdet hemma så hon får röra på sig lite mer men risken är det sticker upp en hare framför näsan på henne och då blir det fart i gammeltanten minsann. Att hon ska få hjärtsnörp på köpet är man ju livrädd för, det kan bli lite för mycket av det goda.

Jag började skriva på detta inlägg den 14 maj och då var det varmt med sol. Nu är det den 31 maj och det är fortfarande varmt. Jag har aldrig varit med om en så fin och varm maj, inte ens när man var liten. Det är bara att njuta så länge det varar, hoppas att det blir en fin och lång sommar, med mycket bad 🙂

Aktiviteter då, jodå vi var på utställning i Lidköping JoJo och jag men det var inte så roligt tyckte hon. Det var jättetråkigt, för hon vill att det ska hända saker hela tiden och det talar hon om med att skälla, att nu är du tråkig matte, gör nå’t !!

Domaren tyckte så här; 17 månader ganska bra kroppsproportioner, ytterst feminint huvud med ngt högt ansatta öron, tillräcklig hals, måttliga vinklar, bra benstomme, OK kropp för åldern, ngt eftergivande rygg, fallande kors, rör sig OK, bra päls, kunde visa mer typiskt spaniel temperament. Det blev ett Very Good. Domare: Johan Andersson.

Det blir en utställning till och det är Vänersborg den 9 juni, sen tar vi en låång paus från det.
Sen hade vi en start i startklass den 18 maj, första för mig med det nya reglerna och med en ny erfarenhet men en liten banvandring. Roligt hade vi och det blev en lång väntan på resultat: Jag visste att vi nollade hoppet för där sprang hon förbi hindret och apporten tjuvstartade hon så där blev det oxå noll med lite andra dk. Så ett 3:dje pris med 122 poäng. Annars fina poäng på övrigt.
Följsamhet: 7
Inkallning: 10
Sittunder marsch: 8
Apport: 0
Fjärrdir: 8
Hopp ö hinder: 0
Helhet: 8
Domare: Gunilla Fries.

Det blir att ta nya tag och träna mer på apporten och hoppet. Så på’t igen och vi tar nästa i Alingsås.

346e5901-62d3-4908-854a-c590b50ad87e

Vi debuterade i öppen klass vilt/blodspår den 28 maj och det blev ett 1:a pris, domare var den smått legendariske åldersmannen Curt Murhèn. Både Elsa och Wilma har gått för Curt och då ska också JoJo få göra det. Hon spårade bra, hade inte bråttom i spåret och vid skottet så ryckte hon inte ens till men när jag sa varsågod spår så det brände linan till i handen och hon for iväg som en raket fram till klöven, så där var det inga problem med efter skottet. Vi är anmälda till ”Springernatt” och det ska bli väldigt kul 🙂
Nu på söndag ska JoJo gör ett BHP och det ska bli väldigt spännande och se vad man har i kopplet.

Hej hopp 🙂

 

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s