Wilma + MUSH = sant

Det här med vikten på hundar är svårt och Wilma är inget undantag. Hon har väldigt lätt att lägga på sig och hon börjar bli till åren nu så jag vill inte att hon ska bli tjock och få problem med leder mm. Wilma har aldrig var den typen som farit omkring och lekt och busat som JoJo gör, som ständigt är i farten utan är den lite lugnare typen så att säga men visst kan hon gå igång på lite bollkastning men det är inte mer än så. Men givetvis så hänger hon med på promenaderna med JoJo så den dagliga motionsrundan får hon.

Hon blir skendräktig också efter varje löp som gör att hon svullnar upp och blir jättetråkig och vill inte helst inte göra någonting mer än att helst ligga på soffan. Sen så har hon ju lite problem med sina öron, sina mungipor som luktar skunk ibland och även analsäckarna, som mår ju mycket bättre på lite hårdare bajs, så vi testar ett tag och ser och utvärderar.

Så vad har jag eller hon att förlora på att pröva MUSH ett tag. Jag vet att hon älskar färskfoder, vi har provat lite olika som Nordic, VoM og Hundemat och även Priima men jag har tyckt att hon har gått upp i vikt i stället, inte märkt någon skillnad. Och alla dessa lightfoder som dom bajsar ut allt och lite löst och får problem med analsäckarna som inte vill tömma sig ordentligt.
Men MUSH, produkterna är 100%  naturliga, inga tillsatser, konserveringsämnen eller spannmål.
Jag har börjat med GRÖN den har minst procent med ben i och är ett perfekt infasningsfoder för äldre hundar, samt för de som har lite långsammare ämnesomsättning eller känslig mage eller lite kräsna. Dessutom så bajsar de mycket mindre och man får nästan leta efter bajset i gräsmattan.

Hon har ätit MUSH Vaisto Grön ca 1½ mån och jag tycker att hon har blivit slankare och hon har tappat 500 g sen sist jag vägde henne den (22/4) och idag vägde hon 22 kg. Hon får för 18 kg, 350 g uppdelat på 2 måltider och är nöjd med detta. Det kommer att ta minst 3 mån innan jag kan se och utvärdera resultatet på henne. Hon är slank, inte mager på något sett, man kan känna revbenen lätt nu så det är på rätt väg 🙂

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s