Och sommaren bara fortsätter….

IMG_1148

Helt otroligt vilken sommar vi har, det är fortfarande varmt och härligt men ibland är det allt för varmt för både fyrbenta och tvåbenta. Lite svårt att aktivera hundarna tycker jag, ja Elsa får ta det lugnt med sin rygg. Hon är mycket bättre och har ingen smärtlindring just nu. Promenader får det bli tidig morgon och sen kväll.
Har tränat lite smått lydnad med JoJo i trädgården och hemma hos en kompis. Skulle egentligen träna mycket mer men när det är för varmt så orkar man inte och inte JoJo heller. Förra onsdagen åkte vi till Aktiv Hund på banträning nybörjarklass. Wilma fick också följa med så hon fick komma igång lite, hon tyckte det var jättekul och var riktigt taggad. JoJo fixade banträningen jättebra och hade inte en enda gång näsan i backen, följde med jättefint. I morgon åker vi igen dit för att träna och Wilma får följa med då också.

JoJo har deltagit på ”Springernatta” för första gången. En viltspårcup på Halle och Hunneberg som gick helgen 30/6-1/7. Trodde inte att det skulle gå så bra som det gjorde. Vi blev 3:dje bästa hund på lördagen med 1:a pris med HP+ och på söndagen blev det också ett 1:a pris och därmed blev hon svensk viltspårchampion för hon hade ett 1:a pris förut. Så himla stolt över henne. Det var snustorrt i skogen men JoJo jobbade på fint, det var precis lagom varmt men massor av knott o mygg så man fick sitta i bilen och vänta under tiden tills det var var vår tur.

Lite vattenträning på Hunneberg har vi också provat på. Det var inga problem att få henne att hoppa i,(hon hoppar verkligen i) att hämta dummies. Väldig ivrig att få hämta och simmar jättefort ut och tillbaka. Något vattenprov är inte aktuellt ännu då vi behöver träna mera på avlämningar och att hon apporterar fågel också, jag har inte börjat med det ännu. Har fått några vingar som jag kan sätta fast på en dummies så det blir lite ”fågel” i alla fall.

IMG_1111

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s