Advent!

December

Vi går mot första advent och jul. Det var ett par dagar i förra veckan med minusgrader men nu är det plusgrader igen. Marken är lite frusen fortfarande så hundarna blir inte så smutsiga som tur är.
Vi går våra dagliga turer till skogen, det är skönt och rogivande och hundarna får sin motion, särskilt JoJo som far runt som ett skållat troll ibland, vrooom… hon kommer farande som en raket, upp och ner i terrängen bland småbackarna i skogen, hon är inte rädd av sig, ner för branta stenar och upp igen om hon får vittring på något. Men hon vet precis vart jag är, hon har full koll på matte.
Elsa och Wilma hänger på ibland om det är något intressant, springer hon på något så springer de också.

Vi har inga katter kvar och det känns väldigt konstigt. Båda fick åka till katthimmelen för ett tag sedan. Först Moses, som hade väldigt munstatus, kronisk tandköttsinflammation, han hade svårt att äta det sista, hur gärna han ville så gjorde det för ont. Så jag åkte till veterinären och efter lite konsultation så bestämde jag att ta bort honom. Ville inte utsätta honom för mer smärta genom tandborttagning och behandling av antibiotika/smärtlindring, han var 13 år och har haft ett bra kattliv så han fick somna in.

Sen blev gammelkatten med sina 18 år ””Kissen dålig. Kräktes och hade svårt att bajsa. Förmodligen ett hårboll som hade fastnat någonstans, hon hade nog ont i ryggen också, gick med krökt rygg. Katter kan dölja sin smärta väldigt bra så jag tog ett snabbt beslut, med samråd med veterinär så fick hon somna in också. Kissen som var innekatt från början, fick följa med matte när hon flyttade 3 ggr och fick ett bra kattliv på landet sedan. Nu får båda katterna jaga möss och fåglar i himlen i stället.

I förra veckan så det dags för årets vaccination för JoJo, denna gång endast mot kennelhostan. Det lyssnades och kändes på henne och jag berättade om höfterna och hennes övergångskota i ryggen. Vi ska fortsätta som vi gör med promenader i skogen och det är ju bra om hon äter ett ledfoder som främjar lederna och att hon hålls smal, så hon kunde nog gå ner något kilo tyckte veterinären.

Elsa var också på besök hos veterinären för en genomgång för att få lite smärtstillande utskrivet. Det kändes igenom, lyssnades på hjärta och lungor. Såg på henne när hon rörde sig mm. Hon har säkert lite ont med tanke på spondylosen i ryggen och att hon är lite stel i höfterna. Det blev ett läkemedel som heter Onsior som ska vara snällare mot mage och lever och detta får hon äta den tid hon har kvar. Hon ska ha ett bra hundliv, sa veterinären. Och vi ska fortsätta med de promenader vi gör till skogen i den takt vi gör nu så länge hon orkar. Så Elsa är väldigt pigg för sin ålder 🙂

frsta-advent_23756397

Hej hopp 🙂

Författare: Elsa, Wilma och JoJo

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s