Som hund och katt!

img_1035

En ny liten kisse har flyttat in, han är röd och heter Rozzo, quello Rozzo, den röde på italienska. En liten parvel nu 4 mån och stor för sin ålder, han väger nu 2,5kg. Det var inte tänkt att skaffa katt än på ett tag men efter några dagars betänketid kom han till hos genom en akut omplacering. Fredagen den 13:e hämtade jag honom, ett gott omen kanske denna dag den 13:e. Första kontakten med hundarna var väl inte den bästa, stackarn blev utskälld när han satt där i buren. Han fick han sin fristad i vår tvättstuga med en egen liten korg att ligga i, kattlåda, leksaker, mat och vattenskål och fönsterplats. Där bor han nu och på natten då vi stänger dörren om han så vi får sova i fred, för nattetid får han inte röra sig fritt ännu. Det har varit en del incidenter med både JoJo och Wilma men nu tror jag att de har accepterat honom. JoJo är lite svartsjuk när han ligger i mitt knä i soffan men får hon bara lukta och buffa på honom ordentligt så lägger hon sig nöjd tätt intill mina ben. Rozzo älskar närkontakt, och älskar att kura ihop sig i min famn när jag sitter vid bordet. Nu får han röra sig fritt i huset och är hundarna i närheten så är det stenkoll. Och så fort jag ska åka någonstans och hundarna ska vara hemma så får han vara i tvättstugan. Att gå på lådan sköter han jättebra, ibland kommer han som en furie uppifrån övervåningen och raka vägen rätt in i tvättstugan där kattlådan står.

I helgen hade Springer Trestad KM i viltspår uppe i Binäs inte långt ifrån Frändefors. Tyvärr blev det en nolla för oss, jag bröt för vi kom aldrig ur sökrutan!!!!
Men vi gick spåret ändå utom tävlan med skott och när hon väl kom ut på spåret så spårade hon jättefint.
Man kan säga att vi har fått stora problem med sökrutan. Det var likadant på ”Springernatta” då vi heller inte kom ur sökrutan på lördagskvällen och söndagens spår började likadant men där lyckades hon hitta spåret. JoJo blir antingen så supertaggad så hon gör en överslagshandling genom att börja gräva vid stubbar och i mossa och lingonris eller så vet inte hon inte riktigt vad hon ska göra. Inte roligt när det blir så här för man vet inte riktigt vad man ska göra för att inte påverka hunden för mycket särskilt när man gör ett spårprov. Hunden ska ju jobba självständigt med att finna spåret. och hitta klöven.
Så nu måste vi backa och börja om med blodad uppspark och ett kort spår på bara ca 300-400 m med 3-4 tim liggtid och i slutet med korv + klöv. Vi ska även försöka skjuta fler ggr i spåret och gärna bakåt istället för framåt för att ta bort den hetsen som blir att, efter skottet kommer en viltdel och det gör henne väldigt ivrig efter skottet.
Idag försökte vi med ett kort spår med blodad uppspark och det var inga problem och det gick som på ett räls och så var vi framme vid klöven. Men jag glömde att sätta upp en korv i slutet av spåret så hon fick lite några vombullar som jag hade med med mig. Alltid är det något man glömmer, jo jag skulle ha snitslat spåret också men hon hittade ju ändå 🙂

img_1036

Igår gick vi en promenad uppe i stora skogen, inga älgar såg vi men på hemvägen genom vår lilla skog fick JoJo vittring på något och for iväg och började skälla, kom tillbaka som en kanonkula, vände och for in bland granarna igen och skällde, jag tänkte nu har hon fått springerfnatt men när jag kunde se ut över vår åker fick jag se att det var älg hon stötte på och det var därför som hon skällde. Det var en ko med kalv, hon följde efter en bit men sen vände hon. Det var första gången som hon stötte på och såg älg.

Idag tränade vi lite rallylydnad, jag ställde upp en bana hemma på lilla grusplan mellan husen och Wilma fick ett eget pinnspår ute på gärdet så nu är de båda nöjda.

Hej hopp 🙂

 

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: