Ute faller jule……

Ja inte snö i alla fall. Det har regnat och regnat så man börjar minsann ledsna på detta eviga gråa täcke och regn. Det är så blött ute i markerna nu så det är svårt att gå upp till skogen över fälten nu. Det är rena rama bassängen på vissa ställen så det var bara att vända om idag och ta sig en sväng på vägen istället.

I lördags så var det faktiskt ett riktigt OK väder så då hann jag med 2 promenader, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Solen tittade fram och det var lite kyligare men torrt på vägen.
Jag vann en mössa i en tävling som Klassfoder hade för ett tag sedan, jättefin är den och den skulle förevigas med bild så klart.

Vi var och tog nya prover på Wilma den 28 nov. bara för att se om hennes levervärden hade ändrat sig något under sommar och höst med dietmat från Hill’s och med tablett Denamarin. Men det var samma, inte ändrat sig något nämnvärt så de har nog blivit en kronisk leverinflammation. Hon har säkert haft dessa värden ganska länge som upptäcktes som ett bifynd vid en seniorkontroll i våras. Så med samråd med veterinär bestämde jag att vi drar inga stora växlar på detta. Hon har sina juvertumörer, hon mår bra, visar inga tecken på att må dåligt på något sätt. En pigg och glad senior. Veterinären skrev ut en tablett som heter Ursofalk som skyddar levern och hon rekommenderade en tablett Denamarin som ska tas dagligen som hon ätit under hela sommaren. Hon behöver inte äta någon dietmat utan jag forsätter att ge henne Acana som vi började med nu i novmeber.


Även JoJo äter Acana,  Ranchland, ett foder med lite kolhydrater och med 70% kött. Fungerar jättebra och man behöver inte ge så mycket utav det. Kommer att variera med Acana och Klassfoder och med Mushbullar som topping, de får även tillskott från Svenska Djurapoteket som Senior till Wilma, Multiflex till JoJo, sedan får de båda Kelp, laxolja och Anti-plack.

Hej hopp 🙂

 

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: