Ett grått 3:dje advent

Både i dag och igår var det grått, grått men uppehåll för en gång skull när vi var ute på vår dagliga promenad. Och som tur är grusvägarna inte så blöta och smutsiga så den obligatoriska avtorkningen innan de får gå in är enkel och går fort med Pluto-duken. Istället för att hålla på och duscha av dom hela tiden efteråt så är den här duken väldig smidig att använda.

Lite julbak fick det bli idag efter promenaden, jag prövade att baka en rulltårta på WW’s recept. Lite kul och spännande samtidigt att pröva något nytt. Jag älskar saffran nämligen så allt med lite saffran i måste prövas.

Lite nosework träning hos Alma & Happy Hund  blev det lite hastigt och lustigt i torsdag då Annies hundar hade fått kennelhosta så jag fick hennes plats på tematräning behållarsök. En lite annorlunda träning på behållarsök med kartonger som låg på stolar och det här var inte JoJo alls beredd på så det var en nyttig övning för henne. Hon sökte överallt på stolen utom på kartongen så jag fick hjälpa henne lite.  Sedan så blev det sök på kartonger på marken och då gick det mycket bättre. Hon markerade väldigt snabbt på en så jag hann inte ens säga markera, trodde att hon bara ville busa med kartongen innan jag fattat att hon hade markerat rätt. Den 27 dec är det ett nytt träningstillfälle på varierade sök och då får Wilma följa med också.

Jag hade anmält mig och JoJo till NÄKK Nyårsrally Tångahallen i Vårgårda den 27 dec. men jag har strukit mig, vi har inte tränat något överhuvudtaget på jättelänge och dessutom är jag lite rädd för smittor när det blir så många hundar på en liten plats. Vi tar nya tag till våren.
Jag tycker inte det är så särskilt roligt att tävla längre, det blir så mycket krav på både en själv och hund att det skall fungera på tävling när det på träning går hur bra som helst. Vi får se hur jag känner för det framåt vårkanten när man kan vara ute mer.

Det är inte lätt att skriva när Rozzo ska ligga nästan på tangenterna 🙂

Hej hopp 🙂

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: