Ingen bra dag…..

……att baka på och laga mat. Misslyckade chokladmuffins och viltfärsbiffar. Ett felskrivet recept som ville ha 1 dl ströbröd med 1,5 dl grädde på 600 g viltfärs kändes inte rätt och det blev heller inte bra. Det blev till att försöka få smeten lösare med 2 ägg och mer mjölk och tillslut gick det. Stekte bara 5 biffar resten fick bli en köttfärslimpa.

Hela helgen var fullspäckad med hundaktiviteter, vi började med Nosework träning flera gömmor på HappyHund med både Wilma och JoJo. Inomhussöket gick bra där hittade båda alla gömmorna men däremot utomhussöket var klurigare men båda jobbade på bra.

På lördagen sedan så var det viltspårkurs för JoJo. Det gick bra och det var ett jäkla tempo mot slutet så jag fick hålla emot, klöven däremot var inte så intressant konstigt nog, det är spåret som är kul inte målet tycker JoJo ;). Startrutan gick Ok, lite grävande i mossan var det men sade till henne att spåra då släppte hon det och hon hittade spåret.
Sen på söndag åkte vi till Bokenäs, Stale och dinHundskola för en apporteringskurs. Det var ett jäkla väder, blåsigt och regnigt men vi började inomhus i hallen med lite olika övningar i stadga och jaktfot. Sen så fortsatte vi ute med närsök och enkelmarkering. Då hade det värsta regnade gått över och det blåste bara och duggade lite lätt.
Vi är 6 st som är på lite olika nivåer men det ska bli jättekul och JoJo tycker nog likadant, hon älskar att apportera och jag hoppas jag kan få tyst på hennes ljudandet vid passivitet och vid att sitta att vänta på sin tur.

Idag efter promenaden så gick jag och hundarna upp till vår lilla skog tränade på lite närsök, och apportering. Wilma fick också träna på lite apportering, kul kul tycker hon. Klart att gammeltant ska få vara med och göra detta.
Närsöket blev inte bra för det fanns direkt inte något högt gräs men jag vet i princip vad/hur jag ska göra. Så det fick bli som det blev, ett närsök bland lite täta buskiga granar. Det funkade, JoJo vet vad hon ska göra och på min signal börjar hon leta. En boll och en liten apport hade jag gömt och det hittade hon.
Sen var det dags för lite apportering, det är svårt för henne att sitta still och vänta så 2 ggr så tjuvade hon. Men att hämta apporter det kan hon 🙂

Vi får se på vilket väder det är morgon om vi kan få till lite apportträning i morgon också.

Hej hopp 🙂

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: