Promenad och vattentrask!

Idag blev det en promenad i Helås Vara, Rydaskogen, en fritidsområde med jättefina motionslingor i skogen. En ca 10 min bilresa dit och för omväxling skull lite annat att titta på och lukta för hundarna. Tillsammans med Annie och hennes västgötaspetsar gick vi slingan på 5 km, så lugnt och skönt skogen.

Ett blodspår till hundarna lade jag på eftermiddagen som de får gå i morgon någongång, det blev ett spår på ca 575m. JoJo behöver träna på spårupptag, hon har börjat att gräva, en fix ide eller ett överslag. Lite frustrerande är det och jag försöker komma på hur jag ska göra för att hon ska fatta att det är spår hon ska gå och inte gräva efter det.

JoJo rehabtränar i vattentrasken hos Trestad Hundfysik, Grästorp. Hon har en s.k övergångskota i ryggen och vi kör med förbyggande träning  för att bygga muskler bla. Vi tränar i vattentrasken 1 ggr i månaden. Det har nämligen inte blivit så mycket skogspromenader nu i vår för JoJo som jag önskade som är egentligen en väldigt bra rehabträning för alla muskler men jag hoppas att vi kan gå mer i skogen nu i vår och sommar.

Idag var hon lite okoncentrerad och lite pipig, tycke att det inte alls roligt den här gången. Jag tror att hon blev lite sur för att inte fick mat innan vi for iväg, Wilma fick ju sin mat men inte hon. Hon var nog hungrig tror jag 🙂

 

Hej hopp 🙂

 

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: