Gått spåret……..

Efter en lång promenad på ca 6 km så var det dags att ta sig an blodspåret som jag lade igår till hundarna. JoJo fick gå först och det är ju racer som vanligt upp till spårstarten. Idag prövade jag en annan spårsele, Julius-K9 om det kan betyda något att det går fort att sätta på den. Annars har jag använt NEEWA, en dragsele egentligen, kan vara lite bökig att få på, man måste se till att det blir rätt från början när man trär den över huvudet.
Vi testar K9 selen några gånger så får vi se.
Men hej och hå var det det går undan i spåret, det är lite för fort men hon löste det i vanlig ordning. Det blåste en del och hon tappade det en stund men gav sig inte utan hon hittade det igen. Jag hade snitslat denna gången så jag kunde se att hon var rätt i spåret.
Spårstarten var inga problem denna gången, hon grävde en gång men fick spåret i näsan och sen bar det iväg 🙂

Wilma, gammeltant fick oxå gå spåret och där kan jag säga att där är takten lite lugnare, lugnt och fint tog hon an spåret. Klöven hittade hon, inga problem.

Det var dags för trimning av tassar och öron också idag. Prio ett var tassarna på båda då de drar in mycket grus och sand. Sedan var det öronen och det är viktigt så det kan luftas ordentligt så det inte blir för tätt. Det är risk  för svamp och öroninflammationer annars. Men nu är det gjort. Nästa gång blir det en mer omfattande trimning men då måste de badas först så de är rena i pälsen för det sliter på både skär och saxar.

Hej hopp 🙂

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: