Blåsigt och kallt!

Då var påsken slut för det här året och vädret har varit si och så, lite/ganska blåsigt men soligt emellanåt och i hela ett ganska bra väder trots allt.
När det blåser så här kallt så blir det väldigt rått inomhus trots att värmen  är på men vi har bergvärme och är temperaturen över 8 grader ute så slår värmepumpen inte till.

Idag tisdag tog jag bilen och hundarna och åkte ut till Almesåsen,Rydaskogen – Vara för att ta den dagliga promenaden där istället för hemma på ”slätta”. Det blåser och är så öppet så det är en pina och dessutom är det kallt i vinden att gå rundan på 5 km så det var  mycket skönare att gå i skogen. På 5 km slingan hittade jag dessa små trollboningar i skogen, så himla söta så jag måste bara föreviga detta. Detta gjorde min dag kan jag säga, så det blev en liten konstrunda i skogen.

Mot slutet av spåret ligger Lars-August stuga, en fattigstuga där man har gjort i ordning så där kan man gå in och titta. Det ligger också en stor grillplats med bänkar där man grilla/fika om man vill eller bara sitta och njuta. Det finns lite kulturmärken utefter slingan som man kan kika på.

En lagom promenad runt men nästa gång måste vi gå 6 km slingan. Ett härligt skogsområde att promenera i och man möter oftast folk i skogen som är ute och går/springer men för det mesta är man själv, beror kanske på vilken tid på dagen man är där.

Hej hopp:)

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: