Hundfoder-en riktig snårig djungel.

Ja, hundfoder är svårt och det finns hur mycket som helst att välja på. Jag har testat en del och har fastnat för några som är bra och fungerar på mina hundar. De har båda ätit Mush och Acana ett tag men Wilma fick börja med Eukanuba Daily Care 22/7,5 (för överviktiga och steriliserade) istället då hon har en del övervikt och höga levervärden. Hon fungerar mycket bra på detta och hon får ca195 g/dag för 20 kg och med en eller två mushbullar + lite grönsaker ibland som en extra berikning på maten.

JoJo äter nu Eukanuba Breed Specific Cocker Spaniel 27/12 och har precis gått över helt nu på fodret och det verkar fungera bra med magen. Inga konstigheter alls.

Acana är ett jättebra foder och jag gillar det. Man får ge lite mindre utav det bara och så har det är ju ett högre protein och fetthalt i det. Mush har hon ätit både helt och delvis tillsammans med Acana men nu ska vi pröva Eukanuba istället ett tag.
Många säger att man inte ska hålla på och byta foder hit och dit men jag växlar bara mellan foder som jag vet fungerar på dom. De får äta det ca 3 mån eller mer sen så går jag tillbaka till föregående foder eller så får det fortsätta med det.
Foder som jag gillar och som jag vet fungerar på dom är Acana, Mush, Klassfoder, Purina Pro Plan, Bozita och Specific.

Tillskott på maten kör jag med Svenska DjurApotekets Kelp, Multiflex, Laxolja, Antiplack och Nutrolin skin & Coat.

Jag har köpt ett nytt trimbord, ett med rosa, vad annars 😉 Det är lättare att fälla ihop och flytta runt. Det gamla var så tungt och otympligt. Det köpte jag när jag hade en Dandie Dinmont Terrrier som jag trimmade själv och bordet är säkert över tjugofem år gammalt. Det får nu stå kvar i tvättstugan där katten Rozzo har sin bädd och utsiktsplats.

Hej hopp 🙂

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: