Brr…kallt och blåsigt!

Det blev en kort promenad med JoJo idag bara för att hon skulle få röra på sig lite grann. Vi började med en kort runda på bara 2,5 km. Det blåste jäkligt kallt så det fick räcka med det.
Imorgon får det bli en längre promenad med det nya ulltäcket på som jag köpte till henne. Hon älskar att rulla sig och här finns det inga hårda spännen som gör ont på ryggen så detta blir perfekt till till henne 🙂

Ulltäcke Out-n-out Sweden

Om hunden sträcker en muskel tar det mellan fyra och sex veckor för den akuta inflammationen som sträckningen orsakar att läka. Men hunden kanske bara visar smärta i en till två veckor vilket kan bli ett problem.
– Om en muskelskada inte får läka ut ordentligt kan den bli kronisk, berättar Ole.
Under läkningstiden som är betydligt längre än symtomtiden ska hunden vila. Vila innebär dock inte bara att ligga still utan det handlar om kontrollerad motion i form av långa koppelpromenader.

Ja, så det får bli koppelpromenader hädanefter, både långa och korta. Ingen träning som innebär muskelarbete som lydnad, spår etc. utan lite Nosework som är lite lugnare tempo. Så den 18 feb. ska vi åka på lite träning igen.

Annars så ha det blivit lite pyssel inne, plockat ner och rensat bland Wilmas rosetter på väggen uppe på kontoret. Har sparat titel och diplomrosetter som hänger på ett snöre tillsammans med ett kort på Wilma som valp. Tårarna började rinna när jag tittade på ett kort när hon blev SVCH bara 16 mån gammal, så ung och redo för framtiden. Och långt liv blev det, den 19 mars skulle du fyllt 12 år.

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: