Det går mot påsk!

Nu går vi mot påsk och kanske härlig vår till mötes. Det har varit en trist väder med kalla vindar och regn och lite snö. Idag har det varit ett fint väder med sol så jag tog bilen till Rydaskogen för en promenad med JoJo.

Promenad i Rydaskogen
JoJo i Rydaskogen Helås!

Det var vårdagjämningen i lördags och nästa helg är det påsk men den här helgen så drar vi fram klockan till sommartid. Det blir lite längre kvällar men jag föredrar nog den gamla tiden året runt faktiskt. Tycker det är lite jobbigt på hösten när vi drar tillbaka klockan igen, det sitter i ett tag efteråt.

Man börjar så sakta vänja sig vid att ha bara en hund nu och JoJo börjar nog tycka det är bra. Hon får all uppmärksamhet nu och nu börjar hon att bli sitt gamla jag igen. Hon har gått igenom en skendräktighet och en matvägrarresa. Hon slutade äta strax efter det Wilma gått bort och gick in i skendräktighet som hette duga, hon fick väldigt mycket mjölk i sina juver och läckte så det blev fläckar överallt och på golvet efter henne. Veterinären skrev ut Galastop men hon fick bara det en dag för hon mådde så dåligt av det och sen så hade hon inte ätit heller så effekten ut av det blev ännu värre och hon blev väldigt illamående och kräktes uppäten vattnet. Så ett samtal med veterinären som sa att jag skulle vara stenhård när det gällde maten, bara lite åt gången varann timme och om 48 tim så kommer hon att äta. Hmm tänkte jag, det går nog aldrig!! Men till slut så blev nog hungern för stor och doften av hundfoder så hon började äta så smått och till slut kunde jag öka successivt givan varje dag och nu äter hon, yes!!

Vi hade ju börjat med hundfoder från MERA, Insectprotein men den säcken har vi nu avslutat och istället får hon äta foder från Essential Foods, Nautical Living. Jag tror nog att detta fodret blir bra för henne och hon gillar det verkligen och äter med god aptit 🙂

Foto av Dan Hamill pu00e5 Pexels.com

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: