Så var vi där igen!

Då kraschade JoJo´s mage igen. Jag skulle pröva Canagan light på henne med kyckling i men det gick inte. Hade köpt säcken billigt av en kompis då hon hade köpt fel, skulle köpa kattmat Canagan men det blev hundmat istället. Hon hade ätit Essentiell Nautical sedan mars då jag hade köpt en säck på 12 kg utav det.
Men i alla fall så började jag väldigt försiktig med en halv dl varje kvällsmål i över 1 vecka och veckan därefter lite mer. Men märke ganska snart att konsistensen på avföringen ändrade sig till det mjukare, lite strimmor av blod. I måndags natt blev det lite värre och hon kräktes 1 ggr på tisdag morgon. Och så höll det i tills det mer blodigt och löst och många gånger gick hon ut och det kom knappt ingeting. Misstänkte att hon fått en irriterad tarm, en kolit. På tisdag em köpte jag dietmat Specific Digestive support men det gillade hon inte så jag kokade ris, nötfärs och fisk till henne istället. Köpte Cani kur Pro och Fortiflora. Men fortfarande fick hon springa ut på natten och jag började tycka att detta började bli ohållbart så jag ringde till veterinären på fredag morgon och fick en tid för en koll av henne. Hon var pigg och glad annars, inga tecken på att hon hade ont i magen, bara att hon hade lös i och blodig avföring.
Proverna som togs visade inga tecken på någon infektion i kroppen, Hb var också bra så det var en akut kolit hon hade fått och troligen orsak är att hon inte tål kyckling i foder. Så nu går hon på Royal Canin Sensitive Control med Ris och Anka och detta gillar hon bättre. Fick också recept på Anapsin som ska i 5dgr 3 ggr/dag och Vi-siblin men jag köpte Svenska djurapotekets Mage&tarm istället. Hon får fortsätta med Cani kur Pro och Fortflora till vidare tills jag ser att det blir bättre.
Så i morses äntligen så var avföringen normal, inget blod eller strimmor av blod, yes yes. 🙂

Så foder med bara kyckling i ska vi undvika helt, lite uppblandat går bra men ska nog undvika det helt. Nu får tarmen läka och får vi antingen gå tillbaka till Essentiell Foods eller hitta något annat foder.
Hundfoder är en riktig djungel.

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: