Sommar och Sol!

Vädret ska vi absolut inte klaga på, varmt och soligt. Det har inte regnat något på ett bra tag och det skulle faktiskt behöva komma lite regn för det är ganska torrt och det växer dåligt i mina pallkragar. Man får ta och vattna varje dag nu om det ska bli något.

JoJo har varit en sväng till veterinären igen. Efter ca 1 vecka efter senaste besöket och 1 vecka in i löpet så fick hon hög feber och var allmänt låg en söndagkväll, en söndagkväll…….. och man vill ju helst undvika att åka in på jourtid. Man hade bara i huvudet, livmoderinflammation.….Ringde till Alingsås men de hade stängt pga sjukdom. Ringde till Blå stjärnan Gbg men där var det näst intill omöjligt att komma in pga lång väntetid och fullt. Jag ringde runt till olika kliniker men det var stängt överallt. Jag ville att någon skulle titta på JoJo och vill helst inte vänta till morgonen. Fick tips av Blå stjärnan att höra med Distriktsveterinären om de kunde hjälpa mig och bara titta på henne och undersöka och stabilisera henne till nästa dag så vi kunde åka till närmsta veterinär.
Sagt och gjort, ringde till Vårgårda distriktsveterinär och förklarade situationen och att jag var lite rädd för att det kunde vara livmoderinflammation. Jag fick hjälp tack och lov. Hon tillade att det är ingen optimal vård att göra så här som att ge dropp, undersökning och ev antibiotika men blev hon sämre eller om hon ansåg att hon var dålig så skulle hon bara in till Blå stjärnan. Punkt slut!!
Hon var visserligen ute på besök men hade fått några återbud så hon undrade om vi kunde vara på kliniken efter en halvtimme efter samtalet.
Det togs prover, hon fick dropp och tempen togs på nytt, veterinären klämde och kände på magen men hon visade ingen smärta.

Veterinären skrev; JoJo är undersökt under kvällen och vi har tagit prover och röntgat buken. Hon visar inget avvikande vid klinisk undersökning, men blodprover visar att hon är lite uttorkad och har en infektion i kroppen. Ingen stor livmoder kunde hittas på röntgen, men precis som vi pratade om är det ingen garanti för att utesluta pyometra.
JoJo har behandlats med intravenös vätska, febernedsättande och antibiotika under kvällen. Hon åt en hel burk mat och verkar vara vid ganska gott mod. Kom tillbaka i morgon kl 8.00 för ett ultraljud av livmodern. Kontakta Blå Stjärnan och åk in akut om hon blir sämre under natten.

Natten var lugn och på morgonen fick hon igen mat då hon skulle vara fastande inför ultraljudet. Besöket gick bra och JoJo fick också stanna kvar över dagen för observation och ultraljud. Det togs mer prover och urinprov.

Veterinären skrev så här; JoJo har piggat på sig idag, inte kräkts eller varit lös i magen, ätit med god aptit här.
Blodprovet visar inte på pankreatit (bukspottkörtelinflammation) Jag har oxå ultraljudet om henne med en bättre ultraljudmaskin på eftermiddagen och kan konstatera att livmodern idag är inte förstorad. Sterilt taget urinprov, ultraljudguidat, visar inga vita eller röda i urinen.
Vi har inte säkert kunnat konstatera var i kroppen JoJo har inflammation eller infektionen, tarmarna är ju det enda stället som hon visat symtom ifrån. Rek att vi fortsätter med antibiotika i några dagar till, håll koll på allmänntillstånd och temp hemma. Ev. åter om några dagar för att kolla om infektionsvärderna vänder. Viktigt dock hur JoJo mår kliniskt så klart.
Rekommenderar att hon fortsätter med RC sensitivity control ett tag till.

Rätt så lustigt faktiskt för veckan innan var vi på besök för hennes diarrér som visade sig var en kolit och prover som togs var bl.a lever och njurvärden för att utesluta förgiftning (alg) och de visade inget. Alla prover var bra. Väldigt mysko!!
Men huvudsaken är att hon har blivit mycket bättre och äter med god aptit RC Sensitivity Control och att löpet är nu över.
Nu ska det tränas rallylydnad här hemma inför tävlingen den 24 juli.

Hej hopp, tjolahopp 🙂

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: