Sol men kallt!

Jättefint väder ute, sol och det ser jättehärligt ut men skenet bedrar. Det är bara 3 plusgrader och sedan så blåser det lite nordlig vind också det känns kallare än så, brr och nu på morgonen när jag vaknade så var det 9 minusgrader ute.

JoJo har varit på rehab idag och vattentraskat som gick sådär, hon tycker det är jobbigt så hon fick bara skritta. Sedan blev akupunktur och laserbehandling efteråt. Vägde henne och hon har gått ner i vikt, nu väger hon 23,8 mot 24,7 när vi sist var på rehab.
Jag har misstänkt ett tag att det kunde vara fel på hennes ämnesomsättning så jag fick en tid för provtagning för prover på sköldkörteln med misstanke om hypotyreos. Och så var fallet, hon har en underfunktion av sköldkörteln så hon får äta Forthyron och ny provtagning om 5 veckor.
Så nu vet jag varför hon gick upp i vikt trots promenader i skog och mark + dietfoder för viktnedgång och en ganska så besvärlig skendräktighet med juver fulla med mjölk. Hon fick Galastop i 4 dgr så det har nog hjälpt till att minska på det. Jag tycker att hon blivit lite piggare, pälsen lite bättre och dessutom har hon jagat och lagt ner Sally ett par ggr i uppfostringssyfte att nu jävlar får du igen.

Nu får hon äta detta dietfodret ett tag, Royal Canin Satiety Weight Management för att sedan gå över Standart Mild igen som hon åt innan.
Sally ska få äta detta fodret sedan, ska snart börja fasa in henne på det.

Ikväll börjar jag och Sally en kurs i tävlingslydnad- mot startklass heter den. Vi ska åka till Aktiv Hund Velanda där vi gick valpkursen. Ska bli roligt 🙂

Hej hopp ❤️ /L

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: