En liten biltur!

Det var dags att köpa en säck foder på 12 kg till Sally så vi åkte till Alingsås, Pias Hund & Fritid för där finns Standardt som hon äter. Efter att ha ätit Standardt Extra (29/21) efter valpfodret RC så går vi nu över till Standardt Normal (24/16). Jag passade på att väga både Sally och JoJo när vi var där inne i affären då de har en våg där. Jättebra. Sally hade gått upp från 19,1 till 19,4 och JoJo står still på 23,3 kg. Hon äter RC Light Weight Care för att gå ner i vikt, innan åt hon vet.foder RC Weight Management för viktnedgång. JoJo ökade mycket i vikt under höst och vår så jag frågade veterinär om det är så att hon kanske har problem med ämnesomsättningen då inget hjälpte med varken dietfoder och promenader. Hon hade dessutom taskig päls, låg puls, väldigt skendräktig, alltså dräktig med mycket mjölk i sina juver, trött, frusen och ökat en del i vikt. Så prover togs för sköldkörteln för att se om det felades där. Jodå mycket riktigt, hon hade en underfunktion av sköldkörtelhormon (Hypotyreos) så nu äter hon (Levotyroxin)Forthyron Vet. Smak och kommer att få göra det livet ut. Dosen ska ställas in så att hon mår bra och just nu är hon en aningen flåsig som kan bero på en för hög dos, den höjdes från 1,25 tbl x 2 till 1,5 tbl x 2 för 6 veckor sedan. Jag ringde och pratade med Vet. om att kanske sänka dosen till det hon hade innan för jag tycket hon mådde bättre då. Så nu sänktes dosen till 1,25 tbl så får vi se hur hon mår efter det och sedan en ny provtagning om ca 3 mån.

Hej hopp ❤ / L

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: