Trimning!

Jag trimmar mina hundar själv, sk vardagstrimning och har gjort det hela tiden. Första springern jag köpte var Elsa f. 2005 så åkte jag först till en hundfrisör i Alingsås men Elsa hade inte så mycket päls och var lätt att trimma så jag sparade dom pengarna genom att börja trimma själv.
Till det behöver man en trimmer, jag har Andis superspeed med skär 10. En effileringssax 46 tänder, en rak sax och en liten sax till tassar,har även ett skär för det, 5/8.
En kam som jag använder som är bra till tovor är Spratts storlek 70. Sen lite olika kardor och borstar.
Men om vill man ha en liten vägledning om och hur så kan jag rekommendera denna trimbeskrivningen av Helene Björkman, Kennel Barecho.

Men ska Sally på utställning så hjälper min uppfödare mig. Petra har sålt henne med bibehållen avelsrätt. Det är tänkt att hon ska ta valpar på henne om Sally går igenom alla sk. hål som höftledsröntgen, gonoskpi och ögonlysning m.m.
Väldigt kul att ha en hund som man kan ställ ut om man vill det men jag har tänkt att vi ska börja träna och tävla i rallylydnad, viltspår och ev lite lydnad. Vi går en apporteringskurs just nu och tränar mest det just nu. Men om hon blir en bra apportör återstår att se. Det ligger mycket träning bakom det och tar lång tid, så vi får se hur det går med det.

Hej hopp ❤️ /L

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

2 reaktioner till “Trimning!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: