Tröttmössa!


Igår var jag till Bärfendal, Dingle, VM veterinär, Viveca Mattesson och gjorde en gonoskopi och ögonlysning på Sally. Lite långt att åka kanske eller avigt men jag åker hellre till Dingle än till Göteborg, Blå Stjärnan. Gillar inte att köra i Göteborg så valet var inte svårt att åka till henne istället.
Hon var lite trött hela kvällen för att hon fick lite lugnade innan så man kunde göra gonoskopin, för man måste ligga stilla när man undersöker ögonen.
Allt såg bra ut så en ny undersökning (gonoskopi) görs om det ska tas valpar på henne. Närmast väntar en höftledsröntgen nästa år och ett BPH.
Det finns inte så många veterinärer som gör just gonskopi här i närheten så jag fick tipset från min uppfödare om henne.

Springerklubbens avelspolicy för ögon & ögondiagnoser.

Gonioskopi avslöjar avvikelser.
Avvikelser i pektinatligamentet kan avslöjas vid en undersökning som kallas gonioskopi. Pektinatfibrerna studeras då genom en särskild lins som läggs på ögat. Gonioskopi är enklast att utföra om hunden inte fått pupillvidgande droppar och görs därför vanligen före ögonlysning. Ögats yta lokalbedövas med droppar innan den kupolformade linsen placeras ovanpå hornhinnan.

Ett litet utdrag från SKK /Hälsa-Hälsoprogram.

Hej hopp ❤️ / L

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: