Tävlat Nosework!

I fredag den 17/2 var vi och tävlade i Nosework TEM1 utomhus/Sportlovsnosen i Vara HappyHund. Vädret var inte det bästa för utomhussök för det regnade och blåste en hel del. De två första söken gick snabbt, hon är doftsäker. Det vindade inte så mycket där så hon gick nästan på gömman direkt på båda söken, hon kände av lite runt på andra ställen först men sen markerade hon, där är den. När jag tänker efter så här på hur hon har sökt så av konstig anledning hade jag ställt mig mitt framför gömman så hon gick nästan direkt dit.
De andra söken tog lite längre men inom tiden gott och väl.
Alla sök var på 2 min, låter lite men är egentligen ganska lång tid.
Det är väldigt roligt med Nosework, en lite lagom sport, inte så fysiskt och jag har blivit väldigt taggad på detta och så länge hon tycker detta är kul så fortsätter vi och givetvis ska vi försöka plocka diplom, 3 st inom varje område.

15.2 Tävlingsgrenar
Tävling i samtliga moment, TSM, innehåller ett sök vardera av samtliga fyra tävlingsmoment; behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök. Samtliga tävlingsmoment ska genomföras under samma dag för att det ska räknas som en tävling.

Tävling i enskilt moment, TEM, innehåller fyra olika sök av samma tävlingsmoment (dvs fyra behållarsök, alt. fyra inomhussök, fyra utomhussök eller fyra fordonssök). Samtliga tävlingsmoment ska genomföras under samma dag för att det ska räknas som en tävling.

Klassindelningen och tävlingsmomenten i NW1-NW3 är samma i TSM och TEM.
NW Elit är en tävlingsgren innehållandes flera tävlingsmoment inom samma sökområde.

Det är mycket att hålla reda på men det är bara att läsa mer att läsa på Nosework regelverk.

Vi fick rosett för vårt championat i Viltspår från Springer Trestads årsmöte.

Hej hopp ❤️//L

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: