Gått spårprov i det fina vädret.

Idag åkte jag ner till Klevhult strax utanför Alingsås så att Sally fick gå ett viltspårprov för Helena, Lyckoskog Hundträning. Det var 2 mån sedan vi gick ett prov och jag tänkte att hon skulle få göra något roligt än bara gå hemma i skogen eller lukta efter möbeltassar spetsade med eukalyptus eller lagerblad.
Så Sally tuffade på i spåret som på räls och att hitta klöven var ingen match för henne. Så ett 1:a pris blev och en tid på 12 min, inga avikelser, gick i spåret rätt och slätt. Det flög upp en fågel men det bekom henne inget utan hon travade på vidare.
Istället för att träna och lägga spår själv så tänker jag gå ett prov 1gång/mån för någon domare. Det är mycket roligare och spännande med nya spårmarker och domare. Det gäller att passa på nu när det är barmark nu på vårkanten. Rätt som det är så kan det komma snö.

Jag har anmält oss till Nosework TEM1 Inomhus den 18 mars och sedan ett doftprov Lagerbald den 24 mars. Det är turordningsbaserad anmälan på båda så jag får se om vi kommer med. Sen har jag anmält mig till TEM1 Utomhus ValborgsNosen den 30/4 och där är det slumpmässig antagning.

Hej hopp ❤️//L

Författare: JoJo & Sally

Hundnörd som älskar Engelsk springer spaniels och katter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: